Ontstaan van de theetuin

Het roer om in Nij Beets

Je wordt 50 en dan?

Wil je doorgaan op de weg die je gaat of toch wat anders. Het werd wat anders, het werd Halte Leppedijk een theetuin, een rustpunt in de hectiek van alle dag met wat extra’s.

De tuin met vijver en prieel was er al, het terras werd vergroot, de garage kreeg de naam de Halte en werd omgetoverd tot een gezellige ruimte met keuken, toilet en houtkachel voor de koude dagen. In de Halte vind je ook Harry de oven voor het sels makke lekkers bij koffie of thee en Truus de onmisbare afwashulp. En natuurlijk niet onbelangrijk een echtgenoot genaamd Franke die achter mij staat en bijspringt wanneer dit nodig is.

Nu hebben we alweer het 7e seizoen achter de rug en Halte Leppedijk wordt zo langzamerhand volwassen. Het is een begrip in de streek, iets waar we erg blij en trots op zijn. We wilden graag een plek bieden waar men even bij kan komen van een fiets/wandeltocht of gewoon even de rust komt zoeken, even bijkletsen met vrienden. Een plek zijn waar je je welkom voelt.

We beleven hele leuke ontmoetingen, bijzondere verhalen en veel mensen die we elk jaar weer terug mogen zien. Gasten die weer nieuwe gasten meenemen om hen ons plekje te laten zien. Want om te weten wat Halte Leppedijk precies inhoudt moet je eerst binnen zijn geweest.

In de zomer zijn het vooral de tuin, de vlonder bij de vijver en het bankje op het eiland die favoriet zijn. Door de 2 priëlen en de verwarmde Halte zijn we niet gebonden aan de grillen van de seizoenen: Halte Leppedijk is, met uitzondering van onze eigen vakantie in januari, het hele jaar geopend.

In de winterperiode zijn er de Snertdagen met Snert volgens het recept van Beppe, en voor de kerstdagen de Weihnachtsstol op bestelling.

 

Waarom heeft de theetuin de naam Halte Leppedijk gekregen.

 

Halte is een plek waar je start met je reis, of onderweg even rust. Het kan ook het eindpunt zijn van je reis, waarna je op een andere manier weer verder gaat.

Voor mij: ik ben uitgestapt bij de Halte en heb het roer omgegooid naar een andere route. Een route die me veel plezier en voldoening geeft.

De naam Leppedijk komt van de weg waaraan deze rustplaats (halte) ligt.

Deze dijk was een oude waterkering en liep van de hoge zandgronden onder Beets naar de Groene dijk bij Irnsum. Hij werd vermoedelijk aangelegd in de tweede helft van de 13e eeuw en moest de binnendijkse landen beschermen tegen wateroverlast uit het buitendijkse merengebied ten zuiden van de dijk.