De voorbereidingen

01-01-2013  Op dit moment ben ik druk bezig met de verbouw van de garage.

De isolatie van de muren en de aanleg van het elektra is gestart. De zolderbalken zitten nu 1x in de grondverf.

Door mijn mannen is er een sleuf gegraven voor het gas en water tot aan de garage ook liggen de buizen er in en kan straks het pad weer worden bestraat.

Ook de riolering is al vrij gegraven zodat daar straks de nieuwe wc op kan worden aangesloten.

Het krijgt een beetje vorm en daardoor kom je er ook achter dat bepaalde dingen misschien toch nog iets anders moeten en brainstormen we weer even.

24-01-13  Er is al weer veel gedaan ondanks dat koning winter een beetje tegenwerkt.

De keuken is ingemeten en besteld. De electra is voor een groot gedeelte klaar, het toilet krijgt vorm, en ik worstel nog steeds met de isolatie maar nu het electra zover klaar is kan ik ook weer verder. 

30-1-2013 Bijna aan het eind van de 1e maand. Al de isolatie is nu bijna weggewerkt  achter de wandplaten.  De entreedeur is geplaatst en het dak van het toilet kon nu afgewerkt worden. Op dit moment isoleer ik het plafond.

5-2-2013  Het is nu zover dat de garage alleen nog maar toegankelijk is via de nieuwe entreedeur. Gisteren officeel de deur op slot gedraaid en de sleutel weggeborgen. Alle wanden zijn nu bekleed en het isoleren is klaar. 

6-2-2013  Al de draden die uit de grond staken hebben nu allemaal hun plekje gekregen, het licht doet het. Gas en water is klaar en ook staat de pijp voor de houtkachel nu op het dak. De garage helemaal leeg geruimd en de randen afgeplakt omdat morgen de deklaag op de vloer komt. Daarna hebben we even weekend.

08-02-2013 De vloer ligt er in en is vandaag glad gemaakt zodat hij straks makkelijk te verven is.

13-02-2013  De vloer is nu bekleed met stucloper, gisteren is het dubbelglas geplaatst, heb ik de verf uitgezocht, zijn er nog allerlei klusjes gedaan.

Vandaag ben ik begonnen om alles in de grondverf te zetten en tegen het eind van de middag werd de kachel gebracht. Met de - temperatuur buiten wordt het nu binnen lekker behagelijk en gaat het verfen ook gemakkelijker.

16-02-2013  De tegeltjes zitten nu in het toilet. Alles is geschuurd en geplamuurd.

De wanden zitten nu 2x in de white-wash en moeten nog worden gelakt, de zolderbalken zijn nu ook 1x in de kleur gezet al is dat op de foto moeilijk te zien.

20-02-2013  De wanden zijn gelakt, de zolderbalken zijn klaar, het parket is gelegd tussen de zolderbalken (de verkoper keek wel even vreemd) de tegels zijn gevoegd en diverse kozijnen zitten nu 2x in de verf.

01-03-2013  De timmerman heeft de laatste dingen gedaan en is nu klaar. Het loonbedrijf is geweest en heeft de parkeerplaats voor de auto's en de fietsen uitgegraven. Het laatste verven binnen is bijna klaar en de lampen hangen.

06-03-2013  Het water is aangesloten, het toilet hangt, de spiegel en zelfs het haakje voor de handdoek zijn al opgehangen. Met het mooie weer de rozen e.d. gesnoeid, het kozijn en de deur van de buitenkant in de verf. De parkeerplaats voor de auto's en de fietsen is nu ook klaar.

12-03-2013  De vloer is nu 2x in de verf gezet, de bestrating voor de ingang is ook klaar.

15-03-2012  De vloer is nu klaar de banen zijn gezet, het inventaris is uit de opslag gehaald (na 4x rijden was alles binnen). Op de kerkbank is nieuwe vloerbedekking gelegd, de tafels zijn voorbereid en kunnen morgen worden geschuurd en geverfd. Afgelopen week zijn ook de terrassen schoongespoten en het prieel klaargemaakt voor een verfbeurt, nu wachten op mooi weer. De kabel voor de oplaadpunt voorziening voor de electrische fiets ligt nu tot de parkeerplaats. 

24-03-2013  Deze week is het oplaadpunt geplaatst en aangesloten, de tafels zitten in de verf, alle stoelen hebben nieuwe dopjes. Ook is het prieel in de grondverf gezet en een deel zit al in de kleur maar door de kou kon dit niet afgemaakt worden. Het koffiezetapparaat is aangesloten, de keuken is binnengekomen en intussen ook geplaatst. Er is thee geproefd. Er is een kassa uitgezocht en nu moet er schoongemaakt en ingericht worden. 

1-04-2013  Afgelopen week alles klaar gemaakt voor de opening van "De Halte". Er zijn boodschappen gehaald, de thee is binnen en zit in de potten, de oven heeft zich van zijn beste kant laten zien, er is flink gebakken voor de opening van vandaag. 

De reactie's waren positief. Nu moet er nog mooi weer komen om de tuin op orde te maken met een aanvulling op het terras, het verfen van het prieel, en er staat nog iets leuks in een doos wat opgebouwd moet worden.

06-05-2013  Er is intussen alweer hard gewerkt.  Het Prieel zit van buiten helemaal opnieuw in de verf, het terras is uitgebreid en nu ook met rolstoel of rollator bereikbaar. De tuin is omgespit en de eerste plantjes en zaaigoed zit erin. In de kas staan de aarbeien in bloei, de tomaten en komkommers zijn uit de potjes en in de grond gezet. Er zijn spelletjes aangeschaft en de zandbak komt morgen binnen. 

 

12-09-2013

Intussen zijn we alweer een aantal maanden verder. Na een koud en nat voorjaar heeft de zomer toch doorgezet. Het oplaadpunt voor de fietsen is regelmatig gebruikt.

De reactie's van de bezoekers was zeer positief en het eigengemaakte gebak smaakte goed. De Halte mocht een rustpunt zijn tijdens een wandeltocht, ook hebben al een aantal groepen gebruik gemaakt van de tuin en de diverse arrangementen.

De fietstochtten worden van de site gedownload en gefietst, het wandelarrangement werd ook positief beoordeeld

Het assortiment gebak wordt langzaam uitgebreid, de eerste hightea is op locatie geleverd en zo bouwen we steeds verder aan Halte Leppedijk

02-10-2013

In de Halte zijn er tegels boven het aanrecht geplaatst en onder de vloer liggen nu isolatiechips. In de winter blijft het dan langer warm in "de Halte" 

31-12-2013 De tuin is winterklaar gemaakt, en de terrasmeubels zijn naar de zolder verhuisd. Het afgelopen seizoen heb ik 1187 bezoekers mogen ontvangen en elke keer positieve reacties bij vertrek.

 

10-01-2014

Een nieuw jaar staat voor de deur waarin we verder gaan met ontwikkelen.

Op dit moment ben ik bezig met het verven en aankleden van 2 slaapkamers zodat we vanaf eind maart begin april ook overnachtingen met ontbijt kunnen bieden. In elke kamer komen 2 (nieuwe) eenpersoons box-springbedden, de gasten krijgen ontbijt in "De Halte" geserveerd en ook s'avonds mogen zij gebruik maken van deze ruimte.  Overnachtingen volgens het concept van Vrienden op de Fiets.

 

15-12-2014

Intussen hebben we een mooie lange zomer gehad met meer dan

2500 bezoekers.

De theetuin is uitgebreid met een overdekt zitje bij de vijver.

Op 11 april is door de familie Postma de B&B officeel geopend door het doorknippen van de linten waardoor de kamers bereikbaar werden.

Ze hebben heerlijk geslapen en genoten van het ontbijt en de rust van de Theetuin.

De theetuin mocht een stempel/rustpunt zijn voor de wandeltochten van het Damshus en Revalidatie Friesland.

Er zijn heel veel positieve reacties geweest van bezoekers, er is genoten van de koffie/ thee met het sels makke gebak (huisgemaakt)

De lijst met  te bestellen gebak breidt zich langzaam uit.

Ook mocht ik al een aantal keren een High Tea serveren. 

Ook zijn er al regelmatig gasten geweest voor de B&B niet alleen uit Nederland maar ook uit Duitsland, Belgie, Zweden en Ierland.

 

Op dit moment zijn we bezig met de winterklussen.

De muur langs het rolstoelpad wordt vernieuwd, daarna wordt het terras opnieuw bestraat en worden de tegels vervangen door stenen.

Er ligt een partij vlonderplanken klaar om de vlonder voor het prieel te vervangen en ook worden de bruggen naar het eiland vernieuwd.

Dit willen we klaar hebben voor het nieuwe seizoen.

Foto's van de vorderingen kunt u vinden onder klussen winter 2014   

onder het knopje fotoalbum.

 

Word vervolgd.

Voor de foto's van de voorbereidingen eerst seizoen  klik hier